Vi ste ovde
Početna > Stanovanje > Feng Shui – Kua broj

Feng Shui – Kua broj

Da biste se prijatno osećali u svom domu važno je pozabaviti se uređenjem stana.
Predlažem veštinu koja postoji već 4000 godina a cilj joj je usmeravanje energije koju
emituje životni prostor prema potrebama pojedinca.

Feng shui je kineska nauka koja propisuje način življenja i tehniku uređenja prostora. Primenom sistema tehnika i znanja na prostor u kome boravimo postiže se život u harmoniji s okruženjem. Stručnjaci Feng shui-a analizom ličnog prostora rade na unapređenju istog. Takođe uz pomoć ličnih podataka izračunavaju Kua broj. Pomoću tog broja određuje se pripadnost istočnoj, odnosno zapadnoj grupi. Za ljude koji pripadaju zapadnoj grupi povoljni pravci su zapad, jugozapad, severozapad i severoistok, a ljudima istočne grupa odgovaraće pravci sever, jug, jugoistok i istok. Na ovaj način može se odrediti najbolji pravac sedenja i spavanja.

Naravno preduslov za delovanje ove veštine je pripremljena podloga. To znači očišćen prostor i od prašine, ali i od nepotrebnih, predmeta koje nema potrebe gomilati jer je potrebno obezbediti nesmetan protok energije.

Ako već niste pristalica ove metode postoje obezbedite bar dosta svetlosti, a ako sami prozori to ne obezbeđuju u potrebnoj meri, opredelite se za svetliji nameštaj, ili bar prekrivače.

Ostavite odgovor

Top