Vi ste ovde
Početna > Stanovanje > Biljke u stanu

Biljke u stanu

Suvo cveće jako lepo izgleda i ne traži pažnju ali ga ne preporučujem jer kao mrtva priroda oduzima životnu energiju. Zato savetujem ono što raste i razvija se kao definiciju živog stvorenja – zelenu biljku.

Pored toga što je poznato da ko želi biti najduže srećan treba da gaji bilje ono će pomoći i u prečišćavanju vazduha. Biljke u stanuDa bi od biljke dobili sve to potrebno je negovati je na adekvatan način. Ono što je bitno priuštiti biljci je dovoljno svetla, odgovarajuću temperaturu i vlažnost vazduha. Zalivanje treba prilagoditi određenoj vrsti jer od prevelikog zalivanja lišće žuti. Voda treba da odstoji bar sat vremena pre nego što se upotrebi. Velike listove treba povremeno prebrisati sunđerom. Oprez je potreban i kod pomeranja saksija, ne bi trebalo lišćem dotaći nameštaj ili zidove, jer će to pokvariti kvalitet lista. Biljka ni slučajno ne sme biti oslonjena na nešto, već slobodna.

Veličina prostora presudna je u odluci za koju biljku se opredeliti. Biljke sa velikim listovima kao palma ili fikus zahtevaće dosta prostora i izgledaće lepo samo u velikom stanu. Za manje stanove pogodnije su manje biljke kao ljubičice.

Svakako treba nabaviti biljku jer misleći o tome kako da joj pružite što bolju negu ne dozvoljavate svojim mislima da odu u negativnom smeru.

Ostavite odgovor

Top