Vi ste ovde
Početna > Razno > Dvosobni stanovi su na ceni

Dvosobni stanovi su na ceni

U Beogradu, najveća potražnja je za dvosobnim stanovima. Dvosobni stanovi su na vrhu liste i kada je u pitanju ponuda stanova.

Na osnovu podataka kojima portal NadjiDom raspolaže, kada je ponuda stanova u Beogradu u pitanju, na prvom mestu su dvosobni stanovi, koji čini 20 % ukupne ponude, a prosečna cena po kvadratu iznosi 1.430 €
Takođe, dvosobni stanovi su najzastupljeniji kada je potražnja u pitanju, i cine 28% svih pretraga.

Ako govorimo o iznosu koji su kupci spremni da izdvoje za nekretninu, najveći broj njih pretragu vrši ograničavajući maksimalan iznos na 60.000 €, što diktira površinu i deo grada. Rezultati ovakve pretrage uglavnom su dvosobni, dvoiposobni i trosobni stanovi u naseljiima Altina, Petlovo Brdo, Bele Vode, Borča, Mirijevo…gde je cena po kvadratu znatno niža nego u užem delu grada.

Sa druge strane, za istu svotu novca u užem centru grada jedva da se mogu naći jednosobni stanovi, gde cena po m2 na određenim lokacijama prelazi 2.000 €.

Cene dvosobnih stanova u opštini Stari Grad kreću se od 67.500€ do 220.000€, dok je cena najskuplje nekretnine na portalu 10.000.000 €.

Ostavite odgovor

Top