Vi ste ovde
Početna > Stanovanje > Ne zaboravite Vaša prava i odgovornosti

Ne zaboravite Vaša prava i odgovornosti

Kada se spomone dom, prva asocijacija je udobnost i prostor u kome se osećate sigurno. Da bi zasta tako i bilo, svaki kutak zahteva dosta truda i ulaganja.

Ako ste se tek uselili u svoj novi stan, uredili ga i našli pravo mesto za svaki komad nameštaja, sledi jedna od najvažnijih stvari koje svakako treba zapamtiti tokom boravka u njemu, a to je da ste samo Vi odgovorni za održavanje i pravilno funkcionisanje kuće. Ovi zadaci mogu da budu vrlo jednostavni, ako ih ne zapostavljate.

Čistoća je faktor koji će učiniti da Vaš dom traje duže, a samim tim i da Vaš boravak u njemu zaista bude mesto u kome ćete uživati.

Sa druge strane, postoji i deo koji nije Vaša odgovornost, ali morate znati šta sve on obuhvata.

Potpisivanjem ugovora prilikom kupovine stana, ukoliko je stan nov, verovatno ste dobili i garanciju od izvođača radova. Ova garancija važi za probleme vezane za izgradnju nekretnine, ali se ne odnosi i na probleme koji se javljaju zbog neispunjavanja Vaših obaveza i održavanja stana.

Iz tog razloga se morate u potpunosti upoznati sa uslovima garancije.

Sa svim uzbuđenjima kojima je praćeno preseljenje u novi dom, većina ljudi nema preveliku želju, da kada sve bude gotovo, sedne ispred kamina i čita pravne dokumente. Ipak nemojte biti od onih koji će pročitati garanciju tek pošto se javi problem. Odvojte sat vremena i naučite sta su Vaša prava i odgovornosti od samog početka, kako bi vreme provedeno u Vašem domu bilo pravo uživanje.

Ostavite odgovor

Top