Vi ste ovde
Početna > Razno > Međunarodni sajam i konferencija “Serbia Green Building Expo”

Međunarodni sajam i konferencija “Serbia Green Building Expo”

Poboljšanje načina života i eliminacija štetnih uticaja na životnu sredinu postaje jedan od prioriteta i glavni faktor tokom projektovanja i izgradnje zgrada. Dok se tehnologija i praksa stalno razvijaju i razlikuju od države do države, pa i od regiona do regiona, principi gradnje i cilj su svuda isti.

Ove godine će se hali beogradskog Belexpo Centra u Novom Beogradu, od 27. februara do 01. marta, održati Međunarodni sajam i konferencijaSerbia Green Building Expo” , na kome će se predstaviti više od 60 zelenih kompanija sa velikim asortimanom proizvoda i usluga.

Drugi po redu Serbia Green Building Expo fokusiraće se na najznačajnije segmente održive gradnje:

• Arhitektonsko i inženjersko održivo projektovanje
• Energetsku efikasnost, energetska analiza i sertifikaciju (LEED, DGNB)
• Održive proizvode za zelenu gradnju
• Profesionalni softver i stručnu literaturu
• Institucije i udruženja

Pored izložbenog dela predviđene su i brojne konferencije gde će predavači iz celog sveta predstaviti svetska naučna i tehnička saznanja iz oblasti održive gradnje, kao i najnovije trendove iz ove oblasti i tržišta nekretnina.

Najavljeni predavači ove godine su Nadav Malin, Jennivine Kwan, James Drinkwater i Dan Staniaszek.

Informacije o događaju koji sledi, preuzete se su sa zvaničnog sajta – Serbia Green Building Expo International Exibition & Conference.

Više informacija o zelenoj gradnji, energetskoj efikasnosti i energetskim pasošima možete pronaći u našim prethodnim člancima “Efekat zelene gradnje” i “Energija – sve važniji kriterijum za procenjivanje kvaliteta zgrade”.

Ostavite odgovor

Top