Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Koje su prednosti oglašavanja na portalima za nekretnine?

Koje su prednosti oglašavanja na portalima za nekretnine?

Danas agencije za nekretnine, ali i sami agenti imaju veliki izbor portala gde mogu da postave svoje oglase. Stoga budite svesni svih prednosti koje oglašavanje na portalima za nekretnine donosi kako biste što bolje iskoristili Vaš prostor na internetu:

 • Korisnik koji poseti portal za nekretnine je Vaš potencijalni klijent. Naime, on nije slučajno tu, on je u portazi za odgovarajućom nekretninom.
 • Portali su obično među prvim rezultatima pretrage na brojnim pretraživačima. Pretraga informacija koristeći popularne pretraživače kao što je Google je glavna aktivnost svakog korisnika interneta
 • Oglašavanje na portalima uliva dozu sigurnosti i kredibiliteta kod potencijalnih klijenata.
 • Laka pretraga ključnih kriterijuma kao što su lokacije, tip, cena, omogućava korisnicima portala da jednostavno dođu do potencijalne nekretnine. Zašto da to ne bude baš nekretnina iz Vaše ponude?
 • Za Vaše klijente je važno da vide svoj oglas na portalu, jer vide da agenti rade sve što je u njihovoj moći kako bi priveli posao kraju
 • Oglašavanje na portalima je direktna reklama, između ostalog i za vaš sajt
 • Iskoristite reputaciju portala i na taj način povećajte reputaciju svoje agencije i svog poslovanja

Ovo su samo neki od razloga zašto sve više agencija vide koristi u oglašavanju na portalima za nekretnine. Treba napomenuti da korišćenje portala ne zamenjuje sve ostale reklamne mogućnosti.

Agencija takođe treba imati svoj web sajt – vizit kartu modernog doba, ali i da bude zastupljena na društvenim mrežama. Svi ovi reklamni alati se međusobno dopunjuju, težeći ka zajedničkom cilju – uspešno završenom poslu.

3 thoughts on “Koje su prednosti oglašavanja na portalima za nekretnine?

 1. U praksi to obično izgleda malo konfuznije. U najvećem slučaju portali nemaju nikakve odgovornosti niti kontrolu objavljenih nekretnina ni osoba koji ih postavljaju pa portali izgledaju kao SPAM mesta gde se agencije, agenti i mešetari utrkuju ko će više objaviti i kako ostati na prvoj stranici pretrage.

 2. Poštovani,

  U tekstu se pre svega misli na portale koji vode računa o svojoj reputaciji i brinu o kvalitetu informacija, a ne o nekim instant rešenjima koja se instaliraju „u dva klika“ i koja zaista predstavljaju mesto za spamovanje jer njihovi vlasnici vrlo često nemaju vremena, a ni znanja da se sa tim izbore. Takvi sajtovi mogu jedino da štete ozbiljnim agencijama i treba ih zaobići.

  Situacija na portalu NadjiDom.com je ipak drugačija od ove koju ste opisali. Od samog početka rada portala, a evo već je prošlo punih pet godina od tada, nastojimo da korisnicima obezbedimo maksimalan mogući kvalitet informacija. Svi oglasi prolaze kontrolu administratora, a razvili smo i posebne sisteme koji eliminišu lažne agente, nepostojeće agencije i sl. i to mnogo pre stupanja na snagu Zakona o posredovanju.

 3. Bitna prednost je sto imate mogucnost da svoju kampanju napravite tako da placate samo klikova na vasu reklamu. Na taj nacin ne bacate pare na one koje ne zanima informacija koju reklamirate.

Ostavite odgovor

Top