Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Kako postati ekspert u oglašavanju na društvenim mrežama u svetu nekretnina?

Kako postati ekspert u oglašavanju na društvenim mrežama u svetu nekretnina?

Društveni mediji su odličan marketinški alat pogotovo u svetu nekretnina. Društvene mreže imaju potencijal da lansiraju Vaš posao u budućnost uspešno završenih poslova i dobre komunikacije sa klijentima. U nedavnom izveštaju REALTOR-a o Tržištu nekretnina u digitalnom svetu, izveden je zaključak da se društvene mreže u industriji nekretnina koriste u sledeće svrhe:

81 % Vidljivost, proširivanje već postojaćeg marketing

66 % Izgradnja odnosa i umrežavanje

59 % Besplatno oglašavanje

51 % Promovisanje oglasa

Činjenica je da je mnoštvo društvenih mreža na raspolaganju, ali koje su ključne za promovisanje vašeg posla sa nekretninama? Ne brinite, odradili smo posao za vas i napravili listu glavnih društvenih mreža koji vam mogu pomoći u boljoj promociji vašeg posla.

Naravno, prvo ćemo se osvrnuti na najveću društvenu mrežu – Facebook.

Postoji mnogo razloga zašto je neophodno imati Facebook poslovnu stranicu, uključujući povećanje saobraćaja ka vašem sajtu i ostvarivanje interakcije sa potencijalnim klijentima. Trik je u tome da što bolje iskoristite vašu stranicu u cilju promovisanja ponude kao i zanimljivih informacija u vezi sa vašom agencijom. Jedna stvar koju treba imati na umu je da morate biti oprezni da ne preplavite svoju stranicu sa podacima koji su od značaja samo za ljude koji su zainteresovani za kupovinu i prodaju svojih nekretnina. Jedno istraživanje je pokazalo da u 2015. industrija nekretnina na Facebook-u je imala najmanju stopu engagementa. Upravo zbog toga treba se držati sledećeg recepta, postavljati sadržaj u vezi sa nekretninama samo jednom nedeljno, tu se konkretno misli na postavljanje oglasa za određenu nekretninu, a zatim koristeći druge objave deliti sadržaj koji je relevantan široj publici. Ovo vam omogućava da se povežete sa sadašnjim ali i budućim klijentima, uz istovremeno održavanje zdravih odnosa sa ostatkom publike koja je završila na vašoj stranici.

LinkedIn poznat kao profesionalna mreža, je odličan alat za plasiranje vašeg sadržaja potencijalnim klijentima. Poslednjih godina narasla je na preko 300 miliona korisnika koji ga potvrđuju da je odlična platforma za razmenu informacija. LinkedIn ima više od 60 grupa koja se bave nekretninima. Ova mreža vam dosta dobro može poslužiti za kontakt sa kolegama i razmenu poslovni informacija.

Google+ je dragocen alat koji vam može pomoći u marketingu. Kako je deo Google-a, ovde prednost dajemo dobrom indeksiranju vaših objava i dobrom plasiranju na Google-u. Jer ipak je to Google! Takođe kao i na druge dve predstavljene mreže, možete postavljati relevantne informacije i objave vezane za vašu agenciju i ponudu.

Kako je u potpunosti vizuelan Pinterest može biti jedna od vaših omiljenih društvenih mreža, jer vrlo lako može završiti kao vaš broj jedan izvor saobraćaja ka sajtu ili blogu. Na Pinterestu lako možete generisati ideje u pregledne table i tako korisnicima omogućiti dostupnost relevatnom sadržaju.

Ključ za uspešnu kampanju koristeći Twitter je da dobijete aktivne i angažovane pratioce. Suština je da formirate svoju zajednicu koristeći hashtag-ove koji će verno isčeivati svaki vaš tweet koji će kasnije retvitovati. Time će vaša objava za čas postaj cirkularna i dostupna hiljadama korisnika. Suština je u interakciji.

Upotreba ovih društvenih mreža je mnogo jednostavnija nego što mislite, a donosi neverovatne rezultate, i to u većini slučajeva potpuno besplatno! Svaki put kada prodate kuću, slavite nešto posebno , ili dobijete pisanu pohvalu nekog klijenta, možete to podeliti na Facebook , LinkedIn-u , Google+ , Twitteru..

Mali savet:

Da biste zaokružili svoj nastup na internetu još dve stvari su Vam neophodne Sajt vaše agencije, ali oglašavanje na portalima za nekretnine.

U oba slučaja očekujemo vaš poziv. Više informacija o našoj ponudi za izradu sajta možete videti na stranici Sajt za nekretnine, a ako pak želite da oglasite vašu ponudu na našem portalu registraciju možete izvršiti klikom na Registracija.

Tim portala NadjiDom

Ostavite odgovor

Top