Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Kako se najbolje pripremiti za polaganje Ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti?

Kako se najbolje pripremiti za polaganje Ispita za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti?

Priprema za polaganje ispita za dobijanje licence za poslovanje sa nekretninama može biti jako zahtevna. Ispit je jedan od prvih velikih koraka na putu da se postane profesionalni licencirani agent za promet i zakup nepokretnosti.

Ima puno toga da se nauči i napamet, posebno ako ste novi u poslu, što može biti dodatno teško. Na sreću, imamo neke odlične savete koji će vam pomoći u pripremi ispita.

Za početak počnite sa proučavanjem literature za pripremu ispita. Nabavite potrebne materijale i knjige.

Ne prelazite na sledeću oblast ako niste sigurni u poznavanje i razumevanje prethodne. Ovo će vam značiti jer ćete tako biti sigurni u znanje, nećete preskakati oblasti i tako će to znanje biti trajnije.

Vodite beleške. Zapisujte sve važne informacije koje vam mogu poslužiti za podsećanje a ujedno i pomažu da ih organizujete na način koji ima smisla za vas. Označite i naglasite ključne ideje kako biste znali na šta da se fokusirate.

Konsultujte primere iz prakse. Testovi se iz roka u rok malo menjaju, ali konsultacijom ranijih primera, upoznaćete se materijom i terminologijom. Upoznavanjem sa ranijim primerima će vam pomoći da umanjite strah i zabrinutost od nepoznatog.

Informišite se detaljnije o ispitu. Sazanajte pojedinosti kao što su teme koje se javljaju, koliko pitanja i koliko optimalno vremena treba da se test završi.

Takođe, ne zaboravite da saznate gde i kada je ispit i koliko je potrebno vrema doći do željene lokacije kako biste izbegli kašnjenje. Većina ovih informacija može se naći na stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija : http://mtt.gov.rs/?lang=lat

Napravite raspored učenja. Izdvojite određeni broj sati svakog dana ili svake nedelje za učenje. Bez rasporeda, možete brzo izgubiti pojam o vremenu i možda ne budete u mogućnosti da stignete da sve lepo spremite.

Učenje napamet ili tzv bubanje je najmanje uspešan način da se pripremite za test tako da je najbolje isplanirati svoje učenje.

Naspavajte se. Iako možete doći u iskušenje da učenje ostavite za celu noć pred ispit, nemojte. Sve ovo će vas samo izmoriti, fizički i psihički.. Pred test se naspavajte i budite odmorni za rad.

Uvek prvo odgovorite na pitanja koje poznajete i preskočite ona za koje niste baš sigurni. Preskočite pitanja koja možda ne znate u trenutku i vratite se kasnije. Možda će neko pitanje koje se javi kasnije u testu osvežiti pamćenje dovoljno da pomogne da odgovorite na ona pitanja na kojima ste zapeli.

Ne takmičite sa drugim kandidatima tokom testa. To je test, a ne trka. Uzmite vremena koliko vam je potrebno da završite. U stvari, iskoritistite svo predviđeno vreme. Ne brinite ako drugi završe pre vas. Mnogi kandidati koji brzo završe, često i ne polože test.

Ne menjajte svoj odgovor. Ukoliko ste odgovorili, a niste sigurni da ste u pravu, ne ispravljajte odgovor. Statistika je pokazala da odgovor koji se ispravi u većini slučajeva je iprva bio tačan. Osim naravno ako ste sigurni da ste pogrešili, u tom slučaju ispravka je dozvoljena.

Ako morate da pogađate, pogađajte mudro. Postoji nekoliko trikova za pogađanje. Ako je jedan od odgovora mnogo duži od ostalih, odaberite taj. Ako su dva od četiri odgovora gotovo identični, izaberite duži.

Pročitajte svako pitanje dva puta. Ima mnogo sličnih termina i možete se vrlo lako zbuniti prilikom skeniranja pitanja. Pažljivo pročitate svako pitanje, a zatim ga ponovo pročitajte da biste bili sigurni da u potpunosti razumete šta se traži od vas. Proces eliminacije, takođe dobro dođe.

Poslednje, ali ne i najmanje važno, opustite se! Anksioznost može da okupira mozak i teže je razmišljati. Ne zaboravite da je ovo samo test i uvek možete da ga ponovite u slučaju da ne prođe sve kako treba. Samo udahnite duboko, pripremite se unapred i dajte sve od sebe!

Sve informacije o polaganju ispita za posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti možete videti na slećem linku : http://mtt.gov.rs/sektori/sektor-za-trgovinu-usluge-i-politiku-konkurencije/informacija-za-posrednike-u-prometu-i-zakupu-nepokretnosti/?lang=lat

Ostavite odgovor

Top