Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Ukrasite zid fotografijama

Ukrasite zid fotografijama

Dekorisanje zida sa fotografijama je odličan način da predstavite omiljene fotografije na kojima ste sa svojom porodicom i prijateljima, kao i slike posebnih događaja kao što su venčanja ili fotografije sa egzotičnih odmora.

Takođe je idealno rešenje za zid u sobi gde nema puno zidnih ukrasa kao što su umetničke fotografije, police i sl. Imajući foto zid znači da možete gledati svoje omiljene fotografije svaki dan. Budite kreativni sa svojim dizajnom i ne zaboravite da postavite većinu fotografija u visini očiju za najbolje rezultate.

Razmislite o temi foto-zida. Da li više volite porodične fotografije? Izbora je puno – od fotografija sa prijateljima i porodicom, crno-belih fotografija prijatelja, zatim gradova ili pejzaža, fotografija sa odmora ili kraćih putovanja, fotografija sa venčanja i sl.

Uramite vaše fotografije. Za lepši foto zid, koriste istu vrstu okvira, posebno ako želite da bduete dosledni određenoj temi – tako na primer možete koristiti drvene ramove, metalne, bele ramove ili u nekoj boji vama dragoj. Druga opcija je da ukrasite svaki ram pojedinačno. Obojite ih ili ukrasite tkaninima, perlama, starom dugmad ili šljokicama. Iskažite svoju kreativnost. Ukrasite ram tako da se dekoracija uklapa u sliku.

Izmerite zid i organizujete svoje fotografije na tepihu ili komadu hamera koji je otprilike iste veličine kao površina na zidu gde želite da okačite fotografije. Rasporedite slike sve dok ne postignete željeni dizajn zida. Izmerite prostor između svake fotografije i označite na zidu mesta gde ćete okačite željene fotografije.

Ako želite, možete da promenite boju zida. Isrctajte šablon na zidu, kako biste što preciznije postavili fotografije. Takođe možete da napišete neke lepe poručice na zidu za što bolji doživljaj.

Pustite mašti na volju i kreirajte prelepi kolaž vaših uspomena.

Ostavite odgovor

Top