Vi ste ovde
Početna > Izdvajamo > Mobilno oglašavanje – stanje na globalnom tržištu

Mobilno oglašavanje – stanje na globalnom tržištu

543 milijarde dolara. Toliko iznosi cifra koja predstavlja ukupno utrošena sredstva na oglašavanje u 2018. godini u svetu. Veći deo ovog novca (oko 300 milijardi) je  potrošen na mobilno oglašavanje.Da li je ovaj novac uložen uzalud? Teško… Živimo u vremenu kada sve veći broj ljudi koji žele nešto da kupe, informacije traže na internetu. Tradicionalno oglašavanje biva sve više potisnuto od strane digitalnog, a u okviru digitalnog oglašavanja prednjači mobile oglašavanje.

Od ukupnog broja korisnika, preko 55% njih internet pretragu vrši putem telefona, a istraživanja su pokazala da je korisnik na telefonu do 3 puta skoncentrisaniji na sadržaj čime su i šanse da vas neko primeti i klikne na vašu reklamu znatno veće.

Mobilni uređaji još nisu dosegli svoj puni potencijal za većinu ispitanika. Većina (61%) smatra da je to „prilično efikasan“ marketinški kanal, ali takođe veći je deo ispitanika nego u 2017. koji vide mobilne uređaje kao „sasvim neefikasne“ ili „neefikasne“ za oglašavanje (8% nasuprot 5% u 2017.), što ukazuje da još uvek postoji prostor za optimizaciju marketinške efikasnosti na mobilnim uređajima.

Ipak, marketeri predviđaju da će ulagati sve više novca na mobilne uređaje: 76% ispitanika na strani klijenata očekuje da će njihovi budžeti biti povećani tokom iduće godine, a za pet godina 52% očekuje da će više od četvrtine budžeta trošiti na oglašavanje na mobilnim uređajima.

Nadjidom mobile advertising

Ostavite odgovor

Top