Vi ste ovde
Početna > Stanovanje > Ogledala u Vašem stanu….

Ogledala u Vašem stanu….

Zid je jedan od najvažniji dekorativnih elemenata u prostoriji…a ukrašen ogledalima, može potpuno promeniti i pre svega ulepšati izgled vašeg doma…

Ogledala čine prostor prijatnijim, atraktivnijim, većim, svetlijim… a samim tim čine da se osećate lepše u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Izvor: HOUSEDESIGNBUZZ

Ako je prostor u kome boravite mali i želite to da promenite, rezultat ćete postići postavljanjem velikih ogledala. Njihov efekat je prvenstveno dubina prostora iza zida na kojem se nalaze.
Možete ih je smestiti čak i između prozora. U tom slučaju, dovoljno je da rubovi ne budu oštri, već glatki i zaobljeni. Poželjno je postaviti ih nasuprot zidova na kojima nema puno predmeta. U protivnom bi odražavanje velikog broja predmeta sa drugog zida, prostoriju činilo pretpanom.
Takođe, efekat je odličan ako ih postavite i na plakare, čime ogledala postaju fiksni delovi enterijera.
Naravno, ako vizuelno proširenje nije ono što vas je navelo da ukrasite dom ogledalima, već samo želite da osvežite, i detaljima ulepšate prostor oko vas, onda je bolje opredeliti se za ogledala manjih dimenzija.
U tom slučaju, prava stvar je grupisanje više manjih ogledala, koja zajedno čine mozaik i tako postižu efekat većeg ogledala. Komadi mogu biti različitih oblika i dimenzija, koji će omogućiti da i prelamanje svetlosti dodatno ulepša vas prostor.
Uvek je bitno postaviti ogledala tako da se u njima reflektuje neki zanimljiv detalj, što ćete postići postavljanjem uramljenih ogledala.

Feng shui koristi ogledala za ispravljanje nepravilnosti u prostoru, ali isto tako i za usmeravanje pozitivne energije. Ono duplira sve, tako da je najpoželjnije postaviti ga nasuprot dragih, lepih i vrednih stvari.
Pronađite dobru poziciju za svoja ogledala, održavajte ih čistim i uživajte u blagotvornom strujanju duplirane pozitivne energije u Vašem domu.

Top