Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Vaš kućni bioskop

Vaš kućni bioskop

Kada kažemo kućni bioskop, prva asocijacija su nam velike prostorije sa ogromnim televizorom i zvučnicima raspoređenim po sobi.Kada razmišljate o kućnom bioskopu, verovatno zamišljate veliku dnevnu sobu sa ogromnim televizorom na zidu, glomaznim zvučnicima raspoređenim po sobi koji obezbeđuju zvuk bolji nego u bioskopu. Sve ovo je većini vas delovalo neostvarivo u svom prostoru. Ipak, imamo dobre vesti za vas

Glavni faktor dobrog bioskopskog zvuka je kvalitetan soundbar. Soundbar se odlikuje elegancijom i veoma kvalitetnim zvukom. Uglavnom je to tanak zvučnik predviđen za postavljanje ispod TV-a. Vufer može biti odvojen ili u okviru soundbar-a.

 

 

Ono što je glavno za vaš kućni bioskop jeste pravilno raspoređen zvuk. Ako niste u situaciji da kupite celi surround-sound sistem, počnite s centralnim, levim i desnim zvučnikom. Subwoofer uvek možete dodati naknadno, kao i satelitske zvučnike ukoliko poželite kompletan surround zvuk.

Koliko zvučnika vam je zapravo potrebno? Za potpuni surround-sound osećaj s DVD-a ili s HDTV-a potrebno vam je pet do sedam zvučnika, ali za nešto bolju reprodukciju verovatno ćete poželeti i subwoofer (kako bi dobili jak, dubok bas). Za jeftinije sisteme ili u slučaju skučenog prostora bolje je kupiti manji broj kvalitetnijih zvučnika, a uvek možete dodati još kasnije, pa uključujući i subwoofer. Čak i ako počnete samo s jednim parom stereo zvučnika, uživaćete u puno boljem zvuku nego da imate samo zvučnike vašeg televizora.

Fenomenalna karakteristika može biti Wi-Fi konekcija. WiFi konekcija omogućava bežično povezivanje i strimovanje sadržaja sa lokalne mreže, internet radija, internet servisa i slično.

Ostavite odgovor

Top