Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Kako da Vam kažem…

Kako da Vam kažem…

Kako da Vam kažem a da se ne naljutite?

Na žalost, došlo je vreme da stare kuće koje su nadživele vlasnike, nemaju više cenu i ne trebaju nikome. Za utehu nije da ih niko i ne traži. Ako je za još veću utehu, niko ne traži ni novije stanove i kuće jer uglavnom svi merače da prodaju svoje, i odu u manje, a i to ako može još uz neku doplatu, da im neka hiljadarka ostane bar za decu.

Kako da Vam kažem a da se ne uvredite?

Na žalost krajnje je vreme da se skinu cene ako želite i da prodate. Ne da probate sa 500 eura manje, nego 20-30% od cene za koju ste mislili da je realna. Ostavite kalkulacije šta ste i kada ste uložili. Danas sve to vredi mnogo manje i tanje jer je najskuplji dinar (euro). Njega niko ne nudi, a i banke ako ga nude kao da je od zlata, do njega je najteže doći. On uvek vredi – koliko vredi, a kvadrata ima gde god hoćete, bar u našem gradu ili selu.

Kada su napravili zadnjih 1.000 stanova u Novom Sadu shvatili su da oni nikome ne trebaju po ceni od 1.200 eura. Malo po malo bulevari Evrope i Somborski bulevari postali su toliko daleki i toliko skupi da ih sada niko neće ni po 800 eura.

Tako i kod Vas u Vašem mestu, 1 m² novoizgradjene kuće sa materijalom košta 350-400 € na vašem placu. I onda, ko sada da kupi staru kuću za 35.000 i da je još sređuje za 10.000 €.

Svi kažu: „Naša kuća je nova, zidana je od cigala ’70-ih godina“, a zaboravljaju da ta nova ima 45 godina i da joj treba generalna od temelja, podova, kupatila, zidova, plafona, grejanja, dvorišta, garaže i krova.

Za stanove isto važi. Skoro 30 godina kako je zgrada u gradu napravljena. I tu je sve staro od slavine do stanara, a da ne govorimo o podstanarima.

Danas nama, u Agencijama, dnevno sugrađani prijavljuju 3-4 nekretnine na prodaju, i uglavnom su sve probali: i tablu u prozor, oglase u novinama, lokalnu TV i internet, a kupaca nema pa nema. Potrebno je naoružati se strpljenjem i dobrim adutom – manjom cenom.

Nema dizalica i mešalica ni na vidiku, nema novih radnih mesta, nema dolazaka mladih ljudi u fabrike i nove prilike da će sve te viškove kuća i stanova neko pokupovati.

Razmislite, i kad skinete cenu nekome će to i onda biti mnogo, tražice još manje… Pa zbog toga, KAKO DA VAM KAŽEM, stanite na vreme u red za prodaju dok to drugi nisu pre Vas shvatili u uradili.

Autor:
Dragan P. Stajić
„Agencija Stajić“ Bečej

Ostavite odgovor

Top