Vi ste ovde
Početna > Stanovanje > Mali stan – mit i činjenice

Mali stan – mit i činjenice

O manjim stanovima – garsonjerama i jednosobnim stanovima mišljenja su podeljena – od toga da je cena garsonjere uglavnom velika za komfor koji nudi do njene (ne)funkcionalnosti.

Međutim, garsonjere i jednosobi stanovi i dalje su traženi i za kupovinu i za izdavanje.

Ako ste potencijalni kupac jedne ovakve nekretnine, ono šo treba da znate je da ćete svakako morati da odvojite više novca po kvadratu nego da, recimo, kupujete dvsoban stan.

Prednosti i mane malog stana

Kupovina stana zavisi prvenstveno od vaših potreba.

Ukoliko imate višečlanu porodicu, jedan ovakav stan sigurno vam neće biti dovoljan za komforan život.

Međutim, ukoliko ste samac ili želite da investirate u nekretninu koju ćete dalje izdavati samcima, studentima i mladim bračnim parovima, ili „stan na dan“onda je garsonjera ili jednosoban stan odlična investicija.

U univerzitetskim gradovima, posebno na lokacijama u blizini fakulteta svakog septembra je pomama za iznajmljivanjem ovakvog tipa nekretnine.

Trenutno, ova situacija je zbog pandemije malo teža jer se mnoga predavanja održavaju online pa se i mnogi studenti uključuju na predavanja iz svojih gradova.

Manji stanovi u centru grada takođe se lako izdaju aktivnim mladim ljudima i porodicama bez dece zbog blizine svih potrebnih resursa.

Ako razmišljamo o manama manjih stanova, prvo nam na pamet pada nedostata prostora i komfora samog stana.

Već smo rekli da komfor zavisi i od vaših potreba pa će jednosoban stan biti i više nego dovoljan mladom bračnom paru bez dece ili samcu.

Kada govorimo o samom prostoru, uređenje manjih stanova mora biti drugačije od uređenja velikih stanova i kuća.

Glomazni nameštaj poješće prostor pa će isti delovati još i manji nego što jeste.

Rešenje za takav stan je multifunkcionalni, minimalistički nameštaj svedenih linija koji će prostoru dati širinu.

Što se tiče vaše sigurnosti prilikom kupovine male nekretnine, pravila su ista kao i kod investicija u kuće i većih stanova.

Da biste bili sigurni da manji stan kupujete tako da stvarno odražava vaše potrebe konsultujte agenta za nekretnine koji će vam predočiti moguće izazove, cenu, kvalitet gradnje i ono što toj konkretnoj nekretini daje na vrednosti.

Na našem portalu možete pronaći veliki izbor garsonjera, kako za prodaju, tako i za izdavanje.

Ostavite odgovor

Top