Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Dan zaljubljenih kod kuće

Dan zaljubljenih kod kuće

Pred nama je dan zaljubljenih, pa iskoristite praznike za odmor i uživanje sa voljenom osobom kod kuće!

Zašto plaćati restorane, hotele i druga luksuzna mesta, kad sve to možete organizovati u vašem domu?!

Iako je 14. februar dan za iskazivanje ljubavi i malih znakova pažnje, nikako nemojte zaboraviti da ljubav treba pružati svakog dana i da je dovoljno samo reći “Volim te”, kako bismo voljenoj osobi ulepšali dan!

Mnogi parovi su u dilemi kako organizovati svoj dan zaljubljenih. Neki se drže tradicionalnog odlaska u restoran, pozorište/bioskop ili spa centar, pa provedu ovaj dan u odmoru i uživanju. Dok se druga strana odlučuje za romantiku u kućnim uslovima, koja je ujedno jeftinija varijanta, a može se pretvoriti u jedan posebni doživljaj.
Naravno, dame su te kojima maštovitost i organizacija idu od ruke, pa zato evo par saveta muškarcima za pravo ljubavno gnezdo!

1. Ljubavna dekoracija i pokloni
Najpre sredite i očistite dom, pa se pozabavite dokoracijom. Uramite par zajedničkih fotografija i postavite ih na vidljivom mestu tj. komodi, stočiću ili na zidu, gde će doći do izražaja i popuniti prostor. Mirišljavi štapići i sveće su uvek pravi pogodak u podizanju romantične atmosfere, a uz njih možete dodati i par balona u obliku srca, neke čokoladice i ljubavne poruke koje devojke rado čitaju.
Pokloni uvek obraduju partnere u različitim sitacijama, tako da darivanje nikad ne izlazi iz mode i tu imate punu slobodu u odabiru sitnica i drugih sentimentalnih stvari koje će nekog obradovati i raznežiti. Knjige, parfemi, slatkiši, cveće, piće ili komad odeće, šta god želite, čak ne moraju biti neki skupi pokloni, jer sreću čine male i jednostavne stvari.

2. Razgovor uz kafu
Kafa je savršen napitak za opuštajući razgovor sa voljenom osobom i planiranje bliske budućnosti. Razgovorom gradimo osećaj bliskosti i poverenja, jer je danas uglavnom problem komunikacija između partnera i nedostatak vremena i pažnje.

3. Zajedničko kuvanje
Smislite dobar predlog za večeru, pa se nakon nabavke namirnica i materijala, posvetite kuvanju sa ljubavlju. Možete vašu voljenu osobu iznenaditi i sami napraviti jelo, kao i da zajedno pripremite obrok i slatkiš. Servirajte vaša omiljena jela i čaša dobrog vina će dodatno pospešiti romantičnu večeru. Dekoracija stola takođe dolazi u obzir.

4. Kućni bioskop
Odaberite neki film, sigurno ćete pronaći odgovarajući žanr tako da oboje uživate zagrljeni u krevetu, uz grickalice i piće, umotani u toplo ćebe. Kod kuće ćete biti slobodniji da film prekinete na način koji želite i osećate.

5. Ljubavna masaža
Masažom tj dodirom se sugurno oslobađate napetosti i prepuštate uživanju u rukama vašeg partnera. Budite nežni, koristite kreme i mirišljava ulja, pa se kasnije istuširajte, kako bi se telo dodatno opustilo.

Vaš dom može da se pretvori u oazu mira, sreće i zadovoljstva. Ne trebaju vam određeni dani kako biste pružili ljubav i posvetili pažnju partneru ili porodici. Bilo da živite u kući ili stanu, selu ili gradu, svaki dom bez ljubavi nema toplinu i deluje bezvredno i prazno, jer ne možemo kupiti određene trenutke, kao komad nameštaja i ukrase.
Zato je uređenje doma prvi korak, a ljubav koja se izrodi u njemu drugi korak ka pravim životnim pričama koje i zidovi pamte.

 

Autor: Aleksa Bošković

2 thoughts on “Dan zaljubljenih kod kuće

Ostavite odgovor

Top