Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > 8 ideja kako da od podruma napravite novu prostoriju!

8 ideja kako da od podruma napravite novu prostoriju!

Proleće je kao mala Nova godina. Sa prolećnim suncem rađa se druga šansa za novi početak. Budimo se spremni da ostavimo sve loše iza sebe i inspirisani prirodom, kreiramo novi život. Predlog je da treba početi od prostora oko nas jer haos u kući je haos u glavi.

Podrum je mesto gde mi skladištimo sve stvari pre nego što ih bacimo. “Ko zna kad će mi zatrebati” rečenica koju smo svi mnogo puta izgovorili svesni da nam sigurno neće zatrebati. Tu je staro kućište, neiskorišćeni parket, zimnica, stari CD čitač i pauk Joca sa porodicom.

Pošto ste odlučili da je vreme da podrum prodiše i napravite od njega funkcionalnu prostoriju, dajemo vam par inspirativnih ideja.

1. Teretana

S obzirom da je leto iza ćoška, teretane su krcate. Bilo bi divno da imate teretanu koja je na samo par koraka od vas i prilagođena vašoj rutini vežbanja. Ne morate da kupujete skupe sprave, dovoljno je očistiti prostor, provetriti i doneti neke od osnovnih elemenata poput prostirke, podesivih bučica, zidnog vratila, možda neki džak za udaranje (u terapeutske svrhe 🙂 Bićete zadovoljni kako ste preuredili prostor i dodatno inspirisani za vežbanje!

2. Kućni bioskop

Idealan ćošak za gledanje najnovijih filmova i bingovanje serija na Netflixu. Kada ga opremite kompletnim sistemom zvučnika, imaćete doživljaj pravog bioskopa! Samo je iskustvo mnogo bolje – bez ometanja uz omiljene grickalice uživate sa porodicom i prijateljima. Gde ćete bolje!

3. Dodatna spavaća soba

Ovo je česta praksa na Zapadu. Sigurno ste viđali u američkim filmovima da uglavnom najstarije muško dete svoju sobu ima u podrumu u kojoj, izolovan od ostatka porodice, pika video igrice. Ovo je pogodna opcija za sve kojima je potrebna dodatna soba usled proširenja porodice ili povratka dece roditeljskom gnezdu što je danas, zbog cena, čest slučaj. Možda ova dodatna prostorija može biti i vaša mala kancelarija. Sami odaberite šta vam nedostaje!

4. Mali stan

Ako je vaš podrum dovoljne kvadrature, razmislite o tome da od njega napravite jedan studio. Zahteva više radova i ulaganja, ali može biti odlična opcija ukoliko želite da napravite prve korake ka osamostaljivanju. Poseban ulaz bi dodatno doprineo tome.

5. Mesto za zabavu i okupljanje

Ako volite da okupljate ekipu kod sebe, ovo je za vas. Zamislite da u podrumu imate bar sa pićem gde svako može sebi da smućka šta poželi. Pored toga, sto za bilijar, pikado, TV za gledanje utakmica. Zagušena svetla, par lejzibega i dobro ozvučenje doprineće barskoj atmosferi.

6. Vinski podrum

Ljubitelji ste vina? Onda kod vas sigurno postoji želja za posedovanjem svog vinskog podruma. Možda je sada vreme za jedan. Funkcionalan vinski podrum zahteva dobru izolaciju, sistem cirkulacije vazduha i mnogo polica.

7. Vešeraj

Kreiranje vešeraja je verovatno najčešća upotreba podruma. Prostora koji će biti namenjen pranju, sušenju, peglanju veša. San svake domaćice… not (:

8. Spa u podrumu

Da biste napravili wellness centar sa saunom, đakuzijem, kadom sa masažerima potrebna su dodatna ulaganja. Za one koji žele privatnu dozu hedonizma, mogli bi od hladnog podruma da naprave svoju malu oazu za opuštanje.


Nadamo se da smo uspeli da vas inspirišemo da se bacite u preuređivanje podruma!

Izvor : NadjiDom.com

Top