Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Imidž jednog agenta za nekretnine?

Imidž jednog agenta za nekretnine?

Kada pričamo o oblačenju, može se reći da su prošli dani „uklapanja boja“, i da se svetski modni trendovi polako uvlače i u svet poslovnog oblačenja i kulture, forsirajući „casual look“.

Koliko je tako opušten izgled odgovarajući za jednog agenta za nekretnine? Kratak odgovor je da to zavisi od vašeg idealnog klijenta,

 

Ciljevi, klijenti i vaš jedinstveni imidž

Sigurno ste pročitali mnogo artikala na temu uspeha u prodaji, i svi se slažu u jednom – najveća prepreka ka ostvarenju biznis ciljeva je pronalaženje pravih i kvalitetnih kupaca.

Dakle, kako otpočeti proces pronalaženja takvih kupaca i njihovom negovanju, koji će vam pomoći u ostvarenju vaših poslovnih ciljeva. Postoji mnogo taktika za to, ali jedna na koju ne smete zaboraviti je da je jako bitno da stvorite i održavate svoj imidž u skladu sa navikama vašeg „idealnog kupca“.

Kada ljudi rade posao sa nekim, glavna stvar koju žele da znaju je da li ste vi čovek od poverenja i da li poznajete kako svoju tako i njihovu industriju. Ovo je pogotovo bitno u nekretninama, zbog čestog ličnog kontakta sa kupcima. Vaš stil oblačenja neće uspeti da nadoknadi ove nedostatke, ukoliko ih imate, ali pretpostavljajući da ste čovek od poverenja i da poznajete industriju svojih kupaca, nemojte dozvoliti da vaš stil oblačenja stane na put zaključenju posla.

Kao prvo, morate zaboraviti na „neuredan stil“. Takav stil je možda prihvatljiv u društvu ili na nekoj proslavi, ali kada se radi o biznisu često ume da ne bude toliko cool. Neuredan izgled automatski govori vašem klijentu o tome da ste takvi i u poslu i vrlo teško ćete zadobiti njegovo poverenje. Tako da, ukoliko volite da se oblačite na ovaj način, iscepane farmerice, pogužvane i naborane majice, ostavite ipak za nošenje u slobodno vreme.

Druga i najbitnija stvar je da napravite strukturu u vašem ormanu. On treba da izgleda tako da se vi možete prilagoditi bilo kojoj situaciji u kojoj se nađete. Znači opskrbite se kvalitetnim košuljama, sakoima, pantalonama,polo majicama i naravno vodite računa o tome kako vam sve to stoji. Ni stvari koje su vam velike ni one koje na vama deluju malo nisu poželjne. Što se tiče žena, zamenite haljine bez rukava  haljinama krojenim po vašoj meri, takođe izbegavajte preuske ili preširoke komade i forsirajte one komade koji prate vašu liniju.

 

Nadamo se da smo vam ovim tekstom malo pomogli i inspirisali da više razmišljate i o ovakvim detaljima kada je posao u pitanju, jer baš detalji vrlo često presuđuju i odnose pobedu nad konkurencijom.

Ostavite odgovor

Top