Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Kako sam sa minimalnim ulaganjem privukao desetine ino-kupaca nekretnina?

Kako sam sa minimalnim ulaganjem privukao desetine ino-kupaca nekretnina?

Postojeća tražnja ili kreiranje nove?

Kada razgovaramo na temu inostranih klijenata, prvo pitanje koje se postavlja je da li treba raditi na kreiranju tražnje za našim nekretninama kod stranaca ili pokušati da se odgovori na već postojeću tražnju stranaca za našim nekretninama? Odgovor je – naravno oba, ali prva opcija predstavlja jako skup i dug proces. Ono što istraživanja pokazuju, to je da se stranci u zadnjih 5 godina mnogo više interesuju za naše nekretnine u odnosu na prethodni period. Naš je savet, da je mnogo jeftinije odgovoriti na tu već postojeću tražnju nego ulagati u privlačenje onih koji nisu još uvek zainteresovani za našu zemlju.

Prevazilaženje barijera?

Strancima je jako bitno pružiti kvalitetnu uslugu, a prva barijera koja se javlja na tom putu je jezička barijera. Pre par godina, imali smo situaciju da je jedan od naših klijenata primetio da na svom sajtu ima solidan broj poseta iz inostranstva ali iako su posete iz meseca u mesec rasle, upita nije bilo. Naravno odgovor je ležao upravo u jezičkoj barijeri. Sajt klijenta bio je isključivo na srpskom jeziku i inostrani klijenti nisu mogli da se snađu na njemu. Klijent je to jako brzo ustanovio i na naš predlog odlučio da unapredi svoj sajt kako bi odgovorio na povećanu potražnju inostranih kupaca. Ubrzo je dobio na svom sajtu prevode na sve tražene jezike (pokrili smo sve zemlje iz kojih su dolazile posete) a stranci su nastavili da pretražuju nekretnine, samo ovaj put su i upiti krenuli da pristižu jer im je sada sve bilo jasno objašnjeno na maternjem jeziku. Naravno, to je povuklo i neke druge jako bitne stvari, kao što je pozicioniranje na Google-u. Google je vrlo brzo prepoznao unapređenje na sajtu i bolje korisničko iskustvo posetilaca koji su sada mogli da pretražuju nekretnine na svom jeziku. Samim tim Google je „pogurao“ sajt našeg klijenta na pozicije bliže prvoj strani što je dalje rezultiralo većim brojem poseta a samim tim i većim brojem upita. Posle nekog vremena javili su nam da su ostvarene i prve prodaje, što nam je bilo jako drago jer je klijent višestruko isplatio ulaganje u projekat koji smo mu predložili.

Iako ovaj period epidemije utiče negativno na tražnju ino-kupaca za našim nekretninama, naši podaci pokazuju da i dalje interesovanje nije smanjeno, samo su kupovine odložene za period nakon epidemije. Zato smatramo da je jako važno da ovakvu šansu iskoristite i privučete kupce sa drugih tržišta koji su često spremni da plate i višu cenu od tržišne kada se odluče za kupovinu.

Ako ste na ovu temu razmišljali i imate ambicija da proširite svoje poslovanje tako što ćete svoje nekretnine ponuditi i na inostranim tržištima, predlažemo da zakažete besplatne konusltacije sa našim timom kako bismo sa vama podelili savete i iskustva drugih klijenata kojima smo pomogli da ostvare slične ciljeve.
Vaš Volvox tim!

Ostavite odgovor

Top