Vi ste ovde
Početna > Razno > Bezbednosna vrata – potreba, a ne luksuz

Bezbednosna vrata – potreba, a ne luksuz

Bezbednost je jedna od najviših vrednosti na tržištu nekretnina – od lokacije do opremljenosti.

Komfor življenja nije više luksuz, a bezbednost obezbedjuje taj komfor.

Bezbednosna vrata ranije su imali samo stanovi u najluksuznijim zgradama i naseljima.

Da li je to i danas tako?

Pa, i nije.

Danas, sve je više stambenih objekata koji imaju sigurnosna vrata pa se može reći da ona postaju i standard u izgradnji.

Zašto je to tako?

Bezbednosna vrata daju dodatnu sigurnost domu.

A pored toga, vrednost nekretnine na tržištu raste ako nekretnina ima manji bezbednosni rizik pa se izvodjači sve češce odlučuju na ovaj korak.

Bezbednost

Nažalost, dosta je obijanja i pokušaja obijanja posebno u periodima odmora, a prilično je lako obiti obična vrata i ona su najčešće na meti.

Naravno, ne kažemo da sigurnosna vrata I stanovi koji ih imaju ne mogu biti meta obijača, ali, za obijanje takvih vrata bilo bi potrebno koristiti buzne alate duže vreme što bi svakako uzbunilo komšiluk i osujetilo pokušaj.

Medjutim, nije dovoljno samo postaviti sigurnosna vrata i biti siguran da stan ili kuća neće biti obijena – treba obezbediti I ostale faktore rizika, posebno kod kuća i stanova u prizemlju.

Statistički gledano, mnogo je više pokušaja provaljivanja na zgradama starije gradnje gde je bezbednosni rizk veći nego u novijim zgradama sa funkcionalnim interfonom, nadzornim kamerama I sigurnosnim vratima na stanovima.

Sve ovo zajedno doprnosi većoj bezbednosti i boljem, komfornijem kvalitetu života.

Izolacija

Pored bezbednosti, sigurnosna vrata nude vam još pogodnosti kao što je bolja zvučna i toplotna izolacija.

Unutrašnjost bezbednosnih vrata je ispunjena čelikom koji ih ucvršćuje, ali prostor izmedju može biti popunjen raznim izolacionim materijalima.

O energetskoj efikasnosti i uštedi električne energije već smo pisali i o tome možete čitati ovde.

Kvalitet života će vam svakako biti bolji ako ne čujete buku iz hodnika I nećete imati osećaj da vam neko stalno “prolazi kroz kuću”.

Kako odabrati sigurnosna vrata?

Na domaćem tržištu postoji sve vise opcija za odabir adekvatnih sigurnosnih vrata za svaku potrebu – bilo poslovnu bilo privatnu, i za svaki dzep.

Bezbednosna vrata su značajno skuplja od regularnih tako da je potrebno isplanirati budzet.

Naše mišljenje je da ne treba štedeti na ceni bezbednosnih vrata jednostavno zato što ćete imati bolji kvalitet stanovanja, bićete sigurniji kada niste kod kuće, a osećaćete se bezbedno i kada ste kod kuće.

Ali, čak iako smatrate da nema potrebe za trošenjem velike količine novca na bezbednosna vrata, tvrdimo da su i najeftinija bezbednosna vrata bolja od regularnih.

Ostavite odgovor

Top