Vi ste ovde
Početna > Izdvajamo > Garaže – sve traženija i sve skuplja nekretnina

Garaže – sve traženija i sve skuplja nekretnina

Godinama unazad, najisplativija i najtraženija nekretnina bili su stanovi.

Ljudi su ih kupovali da sebi obezbede krov nad glavom u gradu ili kao izvor prihoda pri iznajmljivanju.

Pandemija COVID-19 je to malo promenila pa se sada dosta traže i kuće sa dvorištem kao i vikendice na periferijama većih gradova.

Međutim, otkud garaže u ovoj priči?

Naime, s masovnom izgradnjom stambenih zgrada u gradovima i većim prilivom stanovništva, došlo je do problema sa brojem parking mesta i garaža posebno u prometnim ulicama i centru grada.

Danas, zakon je takav da svaki investior mora da obezbedi i parking mesto za budućeg stanara zgrade pa se grade podzemni parkinzi ili se automobili parkiraju u dvorištu zgrade.

Koliko god da je i to rešenje za parking mesto, mnogi vlasnici vozila nisu mirni kada svoje automobile ostavljaju na takvim mestima jer se plaše obijanja ili štete prilikom parkiranja drugih vozila.

Zato su individualne garaže postale jedna od najskupljih nekretnina kako za kupovinu tako i za rentiranje.

Cena garaže

Garaža pruža očiglednu dodatnu vrednost nekretnini kada želite da prodate ili kupite stan.

U zvisnosti od toga u kom gradu i u kom delu grada tražite garažu moraćete da odvojite od 800 evra do čak 40 000 evra.

Najskuplje su garaže u centru velikinh gradova kao što su Beograd i Novi Sad.

A stručnjaci kažu da potreba diktira cenu.

U manjim gradovima, manje su i cene ali se i one razlikuju od lokacije do lokacije i cena kvadrata garaže dostiže cenu kvadrata stana čak i u manjim gradovima.

Koje su prednosti posedovanja garaže?

Pored bezbednosti vašeg automobila ukoliko garažu planirate vi da koristite, garaža nudi i jedan svojevrstan izvor prihoda jer se sve češće iznajmljuju.

U zavisnosti od lokacije možete zaraditi od 50 evra do 250evra iznajmljivanjem garaže.

Iznajmljivanje garaže je lukrativnije od iznajmljivanja stana jer ne morate da brinete o komunalijama i drugim troškovima kao ni o oštećenjima kao što je to slučaj sa iznajmljivanjem stanova.

Na oglasima za iznajmljivanje, garaže se ne zadržavaju duže od nekoliko dana.

Mnogi vlasnici garaža koji su ih koristli kao skladišta ili za pokretanje svog biznisa, sada prazne garaže i stavljaju ih na oglase za prodaju ili rentiranje.

Portal Nadji dom omogućio Vam je detaljnu pretragu po raznim parametrima, uključujući i garaže, kao i parking mesta. Prilikom pretrage željene nekretnine potrebno je da kliknete na detaljnu pretragu i odaberete (čekirate) garažu ili parking mesto. Na sledećem linku možete izvršiti navedene pretrage.

Ostavite odgovor

Top