Vi ste ovde
Početna > Razno > Zimske čarolije

Zimske čarolije

Još nije zatvorena zimska sezona!!! 

Iskoristite ove zimske dane da probudite uspavanu prirodu u sebi i pokrenete zimsku čaroliju. 

Zima može biti podjednako lepa kao i leto. Dok su letnji odabir egzotične distinacije, zimi pak imamo dilemu za naš idealni odmor. Planina, selo ili tople banje?? Hotel, apartman ili etno kuća? 

Ako ste se opredelili za planinu i neki hotelski smeštaj, smestite se u raskošnoj sobi sa pogledom na bele snežne staze i uživajte u svakom trenutku. Prepustite se uslugama i gostoprimstvu osoblja u hotelu, pa posle dana provedenog na snegu, veče započnite šoljom tople čokolade ili nekog drugog napitka.

Ne
propustite muzički program koji sleduje uz divnu večeru, koji će svaki vaš zalogaj učiniti savršenim. Vesele kompozicije, kao i balade, pretvoriće veče u jedan ramantični doživljaj koji ćete sigurno pamtiti.
 

Za one koji žele odmor u pravom smislu te reči, bez gužve, buke i gomile ljudi, onda je iznajmljivanje vikendice vaš izbor. Brvnara na nekom proplanku, okružena samo visokim drvećem belim snežnim pokrivačem. Lepota prirode je raj za oči, a čist vazduh dar za naša pluća. Mir i tišina su svuda oko nas, a jedina muzika za naše uši biće pucketanje vatre u kaminu i šum planinskog vihora.  

Međutim, ukoliko je planina previše hladna za vaš ukus, onda odmor možete isplanirati u nekoj banji ili na selu. Banje i lekarske usluge koje pružaju su možda interesantnije za stariju populaciju. Pored određenih tretmana, možete prošetati po utabanim stazama, a posle šetnje prijaće vam sauna, masaža i topla kupka u djakuziju, takođe i valjanje u mineralnom blatu.

Oni koji žele da se sklone od gustog saobraćaja i gradske sredine, seoski turizam je rešenje i baš ono što vam je potrebno. Gazdinstvo gde možete uživati u domaćim proizvodima, kajmaku, siru, proji, suvom mesu i pravoj domaćoj supi. Vredni ljudi na selu će vas sigurno lepo ugostiti, pored svih đakonija i tradicionalnih jela, još bolji utisak će ostaviti na vas ako kuća ima veliko dvorište sa farmom životinja.Odložite rano buđenje uz stresnu zvonjavu alarma, ušuškajte se ispod toplog jorgana i nastaviti da spavate. 

Ovo su neki od predloga savršenog odmora, a verujemo da ste već odlučili gde ćete provesti zimu, koju svi praznici, slavlja i sneg obeleže. Zima svakog vrati u detinjstvo, pa se uvek obradujemo pahuljama i kada vidimo da deca sa roditeljima prave sneška, sankaju se i grudvaju. Delite radost sa porodicom i učinite da zima bude topla, jer upravo je to njena čarilija. 

Izvor : NadjiDom.com 

Ostavite odgovor

Top