Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Savršeni kišni dani za uređenje doma!

Savršeni kišni dani za uređenje doma!

Jesen polako stiže, a sa njom i preko potrebna kiša kao hladan tuš, da očisti sve grane i trotoare, krovove i klupe. Vreme je za pravo osveženje posle dugih letnjih dana i da se ponovo vrate boje koje su izbledele na suncu.

Uzmite četke u ruke, budite moler ili slikar na dan, učinite da vaši zidovi i fasada izgledaju kao iz bajke.

Sve što vam je potrebno je dobra volja, par ideja, boja i hrabrost da se prepustite novom izazovu. Ako ste razmišljali da uradite nešto novo, da izgleda estetski lepo, dekorativno, a opet praktično i jednostavno, onda poslušajte naše savete i bacite se na posao.

1. Tehnika sahara, peščane dine i peščana oluja; Zidovi dobijaju poseban sjaj, kao i izgled jedne haotične umetnisti, koja svakoga oduševi i niko ne ostaje ravnodušan. Tehnika je jedinstvena, zato i svakome zapada za oko i savršeno se uklapa u svaki ambijent.

2. Gipsane cigle-imitacija kamena ili pravi kamen; Jedna takodje jako izuzetna i prelepa dekoracija. Dodaje toplinu, čvrstoću i eleganciju zidu. Dobro se uklapa u dnevnom boravku, oko kamina u kući ili u kombinaciji sa drvenim nameštajem, što doprisi još lepšem izgledu.


3. Španski zid; Stari i čuveni rad, ovakve zidove mnoge porodice još uvek praktikuju, jer se stara moda uvek na velika vrata vraća. Ovakvi zidovi, kao i lamperija, ranije su bili jako popularni i moderni, što ne znači da više nisu u trendu ili neće biti.

Vreme je idealno za krečenje, taman ćete na ovaj način pokrenuti sebe i ustati iz kreveta. Svi se nekako osećaju pospano kada počne sezona kiša i tmurnih dana, ali zato unesite malo boje i sivilo će postati savršena podloga da učinite nešto kreativno.

Vi ste Pikaso koji dodaje boje u svom životu, primećujete da po nekim modnim trendovima svaka stvar bledi ili svoj logo oboji nekako tamnije. Ljudi često nesvesno prate trendove, pa se u hodu naviknu na promene i samim tim sve postaje monotono. Razbijte monotoniju vedrijim bojama, birajte nijanse poput bež, kajsijasto roze ili narandzasto, kao i žute, oker ili lila varijante za vaše fasade. Takodje ubacite šljokice ili dekorativni kamen, koga sada imate u raznim kombinacijama i oblicima, što daje poseban efekat i izgled vaše kuće. Unutar kuće ili stana možete sebe odmarati i na neki način ugrejati bojama, kao i oraspoložiti. Birajte svetle boje, a od tamnijih neka to bude kombinacija tirkizne i bež, od jarkih boja jedino izbegavajte crvenu, sve ostale kombinacije dolaze u obzir. Uvek jedan zid gledajte da bude tamniji ili izvucite bele uglove trakom, da se sve lepo složi i na neki način uokviri. Sobe će biti osvežene, a fasade uredjujte kada su suvi dani, bez padavina.

Pored zidova, takodje ne zaobilazite i vaš nameštaj. Potrudite se da ofarbate stolariju, izlakirate drvene i metalne površine, izglancate staklo, možete presvući krevete i stolice ako vam je to izvodljivo. I za sam kraj, obucite sebe i dodajte boje od glave do pete. Spremite se za jesen i ne zaboravite da se posle kiše negde pojavi duga.

 


NadjiDom.com 

Autor: Aleksa Bošković, tekstopisac

Ostavite odgovor

Top