Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Proslava kod kuće

Proslava kod kuće

Koje su prednosti, a koje mane organizacije proslava u kućnim uslovima?!

Planiranje, kao i organizacija rođendana predstavlja izazov i stresnu situaciju iz godine u godinu. Želite da vaša rođendanska žurka bude besprekorna i sa što manje neprijatnih situacija?!

Uvek je najbolje rešenje da se proslava organizuje u nekom restoranu, klubu ili iznajmljenom prostoru, to će vam uštedeti mnogo muka, ali ne i novca. Ukoliko vam finansije to ne dozvoljavaju, onda vam je mnogo praktičnija varijanta proslava rođendana u kućnim uslovima.

Sve ima i prednosti i mane, ali neke od prednosti vašeg doma su:

  1. Možete se na vreme organizovati i sve isplanirati do najsitnijih detalja;

  1. Imaćete svoju privatnost, bez radoznalih pogleda sa strane i samim tim ćete se osećati opuštenije;

  1. Dom možete dekorisati po svojoj želji, ukrasima, balonima, cvetnim aražmanima…

  1. Sami možete organizovati prikladan jelovnik i ugostiti svoje prijatelje, što je mnogo jeftinije nego platiti hranu i piće u nekom restoranu;

  1. Spisak gostiju ćete prilagoditi shodno prostoru koji vam je na raspolaganju i ne morate se obazirati na vreme do koliko sati će vam neko ostati;

  1. Prednost kućne zabave je to što je savršena za sve one koji znaju ceniti udobnost svog doma i komunikaciju sa voljenima;

A najčešće mane kućnih proslava su:

Ako proslavu organizujete u zatvorenom prostoru, u stanu ili kući, onda morate pomeriti sve suvišne i lomljive stvari, time ćete obezbediti dovoljno mesta za kretanje ili igru.

Po mogućnosti možete prekriti neke delove nameštaja (fotelje, krevete, garniture..), prekrivačem i tako ih zaštititi od nepredvidive štete u vidu fleka, cepanja ili gorenja cigaretom.

Neke fleke možete lako i jednostavno ukloniti, tako što ćete obrisati krpom, sunđerom i određenim sredstvom. Dok se za neke možete i poprilično pomučiti, npr nakon prosutog crnog vina najbolje je da se preko posipa belo vino i ostaviti, pa potom krenuti sa čišćenjem. Fleke od voća su takođe zahtevne i teške za uklanjanje, zato je najbolje odraditi dubinsko pranje nameštaja i hemijsko čišćenje.

Ni žvakaće gume nisu lake za skidanje. Ako slučajno primetite komadić žvake zalepljen za kauč, odustanite od ribanja. Za skidanje je potrebna kocka leda, jer se hlađenjem smanjuje lepljivost pa će se žvaka lakše ukloniti.

Staze i tepihe je najbolje skloniti, jer je dosta lakše da se nakon zabave očisti i oriba pod, nego da se oni dodatno četkaju, usisavaju i peru.

Nered je nešto što se sigurno ne može izbeći. Posle završene zabave, osim čišćenja i raspremanja stana, treba oprati gomilu čaša i prljavih tanjira. Možda je tu najbolje rešenje korišćenje plastičnog pribora za jednokratnu upotrebu, koji ćete jednostavno samo pokupiti i baciti. Na zidove treba da obratite pažnju, ukoliko nisu okrečeni vodoperivim bojama, skidanje fleka od torte, hrane ili prosutog pića može biti neuspešno. Takođe, ako nije dobra zvučna izolacija zidova i to može predstavljati problem. Previše glasna muzika se možda neće dopasti svim komšijama, a pogotovo ako se oduži do kasne noći.

Prljav toalet je nešto najgore što vas može zadesiti kada se svi gosti raziđu. Pogotovo ako se služi više alkohola, neki od gostiju mogu pokazati koliko su nepažljivi i tako ostaviti loš utisak o sebi. Prostirke i peškire ćete lako oprati u mašini, ali čišćenje pločica i wc-šolje nije baš omiljeni posao.

I na kraju kada saberete sve prednosti i mane, donećete konačnu oduku gde ćete proslaviti svoj rođendan. Da li će to biti restoran, kućna varijanta ili možda otvoreni prostor(dvorište)? Pre nego što se odučite za dvorište, dobro proverite vremensku prognozu, jer vam kiša i loše vreme sve mogu pokvariti.

“Ispunite godine životom, a ne život godinama”. Tako će vam svaki sledeći rođendan biti mnogo lepši i interesantniji… 😉

Izvor : NadjiDom.com 

Ostavite odgovor

Top