Vi ste ovde
Početna > Ideje i saveti > Novogodišnja dekoracija za moj dom!!!

Novogodišnja dekoracija za moj dom!!!

Nova godina polako kuca na našim vratima, a samim time pristižu i ideje koje sa sobom donosi čitava Novogodišnja euforija. Od uređenja doma, do planova proslave, novih ciljeva i promena, kao i jednostavne maštovite dekoracije.


Ako ste zacrtali nešto, imate jasnu ideju i viziju svojih planova i dela, onda se potrudite da uglavnom sve obavite pre početka kalendarske Nove godine. Zašto je to važno, postoji godišnji plan obaveza, koje imaju za cilj da evaluiraju naš rad i napredak. Ako želite da sebi obezbedite određene uslove, da uredite dom ili isplanirate neko putovanje u vreme praznika, učinite to bez oklevanja i ne bazirajte se na datume i kazaljke na satu. Svaki dan je šansa da se nešto uradi, a ostavljanje za “sledeću godinu” je samo bespotrebno odlaganje onog za šta ste sigurno sposobni da učinite. Već naredna godina neka bude novi list papira gde ćete pažljivo upisivati redosled događaja i radnji koje treba obaviti. Pa i da ne bude po redu, čak i da ima nešto od ranije kao dugoročna radnja, to je isključivo vaša stvar. Samo radite na ostvarenju ciljeva bez izgovora.

Što se dekoracije tiče, možete se igrati bojama, kombinacijama, novčanim ulaganjem ili kreativnim izdacima. Uštedećete ako koristite led lampice za jelku i prozore, a dekorativne lampione možete sami kreirati i napraviti. Sigurno imate “stare” ukrase koje pažljivo čuvate i prenosite iz godine u godinu, dodajte neki balon i ukrasnu srmu, možete staviti i pamučnu vatu kao imitaciju snega. Ko želi može sebi priuštiti razne dekoracije, ulaganja variraju u zavisnosti od vašeg džepa, a sigurno ima različitih ponuda prihvatljivih za svakog. Pored ukrasa tu su i pokloni, kao i paketići sa slatkišima koje deca obožavaju, a naravno deo su nezaobilaznog prazničnog duha. Svi se obradiju sitnicama, tako da iznenadite vaše najmilije i voljene. Okićena jelka treba da bude simbol bogatstva, sreće i stabilnog doma. Jelku držite u svom dnevnom boravku, negde u uglu koji je mračniji, tako da će njena postava otvoriti i “očistiti” taj prostor. Deca do odredjenih godina zamišljaju deda Mraza i vilenjake koji dele igračke i slatkiše, tako da ćete dugo biti deo njihove bajke, zato im priredite lepe poklone.


Jedna veoma važna stvar ovoh praznika je okupljanje i porodično-prijateljska atmosfera koja ispuni vaš dom posebnom energijom. Od pune kuće ljudi, prelepih dekoracija i djakonija, nema lepšeg dočeka Nove godine. Ili ste možda više za neko putovanje, na kojem ćete videti kakva je organizacije drugih naroda, odmoriti se i ući u novu pustolovinu puni sebe. Putovanja takodje proširuju naše vidike, iskustvo i treba da bude rutina, odnosno gledajte da sebi obezbedite barem dva obilaska/odmora godišnje.


Nova godina sa sobom donosi paket računa koji su posledica zimskih dana. Uštedite na grejanju tako što ćete postaviti termostat. Hranite se zdravo i budite više fizički aktivni, jer se zimi uglavnom svi ušuškaju i podgoje, samo da nam je lepo i toplo, a onda kritikujemo sebe ili druge kako da smršamo do leta. Za topao stan važno je osigurano grejanje, servisirajte klimu pre grejne sezone ili proverite pritisak u kotao za gas. Dobro bi bilo da imate podno grejanje i dobro izlolaciju kako bi dom ostao topao. Ispunite vaš dom prijatnim mirisima vanile i cimeta, kao i druge arome koje su deo praznične euforije, kupovinom osveživača, mirisnih štapića ili sveća.

Polako krenite sa pripremama, jer Nova godina samo što nije stigla. Uživajte sa svojim najmilijima i ostvarite sve svoje snove i planove, pa da u narednoj godini imate više prostora za nove ideje koje će je obeležiti.


NadjiDom.com 

Autor: Aleksa Bošković, tekstopisac

Ostavite odgovor

Top